Važne informacije za rad računovođa u vandrednom stanju

Poštovane računovođe, 

U skladu sa vanrednim stanjem koje je uvedeno po odluci Vlade Srbije zbog epidemije Korona virusom, državne institicije sa kojima sarađujete su izdale preporuke i uputstva kako to možete raditi tokom trajanja vanrednog stanja. U nastavku na navedenim linkovima, objavljena su uputstva koja su izdali, Poreska uprava, Fond PIO, APR i NBS i link na kome su objavljene Odluke koje je donela Vlada Srbije, vezano za određena ograničenja i promenjene uslove u poslovanju. Državne institucije sa kojima sarađujete su uglavnom izdale preporuke i donele odluke, kako njihovi korisnici u vreme vanrednog satanja, mogu da  komuniciraju sa njima.
Poreska uprava je izdala saopštenje koje je objavljeno na linku: http://purs.gov.rs/biro-za-informisanje/novosti/6203/izmenjen-nacin-rada-i-komuniciranja-poreske-uprave-republike-srbije-za-vreme-vanrednog-stanja.html

Fond PIO je izdao saopštenje koje je objavljeno na linku:https://www.pio.rs/sr/vesti/preporuka-za-korisnike-i-osiguranike-fonda-pio

APR je izdao saopštenje koje je objavljeno na linku:https://www.apr.gov.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8.6.html?newsId=3088

NBS je usvojila važne odluke i izdala preporuke, koje su objavljene na sledećim linkovima:

Propisan zastoj u otplati obaveza (moratorijum)
https://www.nbs.rs/internet/cirilica/scripts/showContent.html?id=15314&konverzija=no



Sve propise i druge akte o Korona virusu COVID -19, koje je donela Vlada Srbije,  možete pratiti na OVOJ internet stranici Službenog glasnika, Pravno -informacionog sistema Republike Srbije.
Molimo vas da prilagodite vaše aktivnosti u komunikaciji sa poslodavcima i državnim institucijama u skladu sa Odlukama Vlade Srbije i  preporukama navedenih državnih institucija, vodeći računa o svom zdravlju i zdravlju svih sa kojima sarađujete.

Sve propise i druge akte o Korona virusu COVID -19, koje je donela Vlada Srbije,  možete pratiti na OVOJ internet stranici Službenog glasnika, Pravno -informacionog sistema Republike Srbije.
Molimo vas da prilagodite vaše aktivnosti u komunikaciji sa poslodavcima i državnim institucijama u skladu sa Odlukama Vlade Srbije i  preporukama navedenih državnih institucija, vodeći računa o svom zdravlju i zdravlju svih sa kojima sarađujete.

Budimo odgovorni i solidarni. 
Sačuvajmo svoje zdravlje i zdravlje onih sa kojima sarađujemo!

Računovodstvena komora Srbije
mr Snežana Mitrović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *