Autor,
mr Snežana Mitrović 

Posle završenog Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, radno iskustvo sam sticala kao finansijski rukovodilac u proizvodnom preduzeću, zatim u trgovinskom (srednjem) preduzeću. Od 2002.g. radila  na mestu  rukovodioca finansija i računovodstva u Savezu računovođa i revizora Srbije.
Od 2006.g.rad na edukaciji računovođa u okviru Saveza računovođa, na teritoriji cele Srbije.
Pripremila, napisala i održala sam  preko 500 predavanja računovođama i privrednicima kao  i profesorima ekonomskih škola. Uvek  kroz rad promovisala inicijative i rad, sa ciljem  da  se pomogne računovođama i privrednicima, pa i državnim institucijama, da se  obezbede bolje evidencije, bolji propisi i uslovi za rad računovođa kao i  bolji poslovni ambijent za privrednike.
Zato je bilo potrebno savladavanje poteškoća i usredsređenost na budućnost i svrhu onoga što radite!
Kroz učešće u projektima, uvođenja Objedinjene naplate poreza i doprinosa, elektronskog M4 obrasca, doprinosa unapređenju evidencija robe u KEP obrascu, inicijative ka RFZO da se koriste podaci Objedinjene naplate sa ciljem ažurne overe zdravstvenih knjižica i da se unapredi postupak refundiranja  bolovanja preko 30 dana, saradnje sa VJT u cilju edukacije računovođa kako da se zaštite od visokotehnološkog kriminala, saradnje sa PKS kao i održane tolike edukacije računovođama i privrednicima, mislim da potvrđuju prethodne navode.

Do sada izdata dva stručna autorska izdanja.
Prvo, „Zalihe, računovodstveni i poreski aspekt“. Na temu, Vrednovanje Zaliha u skladu sa MRS, sam i magistrirala.
Ovaj priručnik je namenjen računovođama, revizorima, poreskim i tržišnim inspektorima kao i poreskim savetnicima i svim poslodavcima koji posluju sa zalihama. I naravno, priručnik je namenjen svima koji tek uče šta su zalihe i kako se ispravno računovodstveno evidentiraju.
Drugo, najnovije izdanje je, “Kontni okvir za privredna društva, zadruge i preduzetnike sa praktičnim primerom sastavljanja finansijskog izveštaja” u skladu sa najnovijim izmenama Zakona o računovodstvu i podzakonskim aktima, namenjeno računovođama, zakonskim zastupnicima, poreskim savetnicima ali i poreskim inspektorima.

Slike sa seminara možete pogledati u galeriji.

Video materijal možete pogledati u galeriji video snimaka.

Relevantni tekstovi:

Predlog mera za konsolidaciju javnih finansija i unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji
u narednom periodu, 20.08.2013. godine

Položaj računovodstvene profesije u Srbiji


Računovodstvo u svetu, regulativa finansijskog izveštavanja u Velikoj Britaniji,
SAD, Kanadi, Italiji i Australiji

Početak primene objedinjene naplate, Politika, Mart 2014.

mr Snežana Mitrović, učešće u reformama u saradnji sa državnim institucijama i računovođama, ispred Saveza RR Srbije, od 2012.g. do 2017.g.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *